معرفی سرامیک های پرسلانی


سرامیک های پرسلانی به سه گروه تقسیم می شوند:

Full Body فول بادی یا همان پرسلان های تمام بدنه، در این نوع پرسلان ها سطح و بدنه محصول دارای رنگ یکسان می باشد. این ویژگی بعد و عمق بیشتری به محصول می دهد و در مواردی که در اثر ضربه سطح پرسلان دچار آسیب شود چون رنگ سطح و بدنه پرسلان یکسان می باشد آسیب قابل تشخیص نیست. پرسلان های فول بادی بهترین محصول برای فضاهای پرترافیک می باشند.

Color Body در این نوع پرسلان ها رنگ سطح و بدنه مثل پرسلان های فول بادی همرنگ نبوده و با اختلاف جزئی در آن طیف قرار دارد. در این گروه، بدنه دارای رنگ نزدیک به سطح بوده و سطح پرسلان نیز دارای رنگ و طرح و چاپ مختلف می باشد. این گروه پرسلان ها نیز مانند پرسلان های فول بادی به دلیل نزدیکی رنگ بدنه با سطح در موارد آسیب دیدگی و نیز در کنج های بیرونی و برگشت ها عملکرد بهتری دارند. این گروه نیز بعد از پرسلان های گروه فول بادی برای محل های پرترافیک ماندگاری بالایی دارند.

Normal Body در این نوع پرسلان ها بدنه پرسلان عادی فاقد رنگ محصول از رنگ های بدنه تشکیل شده و سطح آن دارای رنگ و طرح متفاوت می باشد. بدین صورت که بر روی یک بدنه یکسان طرح و رنگهای مختلفی چاپ می شود. این نوع پرسلان ها از نظر قیمت در سطح پایین تری نسبت به دو گروه دیگر قرار دارند. در حال حاضر تولیدات اغلب کارخانجات داخل کشور از این گروه محصول می باشد. این گروه محصول به دلیل سهولت در تولید و پایین بودن قیمت توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می گردد. به منظور تامین نیازهای پروژه های اقتصادی تر شرکت زوپیر نسبت به تولید این گروه محصولات اقدام نموده است. شایان ذکر است بدلیل نوسان رنگ خاک های معدن و عدم استفاده از رنگ در بدنه این محصولات نوسان SHADE در هر دوره تولید ممکن است شدیدتر باشد.

الزامات و مشخصات فنی این نوع محصولات در استاندارد ملی ایران INSO 25 و استاندارد اروپا EN 14411 تشریح گردیده است. این سرامیک ها دارای طرح و رنگ و سطوح متنوع، تلرانس ابعادی بسیار محدود، مقاومت شیمیایی بالا، دوام بالا در برابر سایش، عدم لکه پذیری، امکان استفاده در نما، کف های پرترافیک، امکان استفاده در مکان هایی که در معرض اسیدشویی هستند و …. را دارند. در ادامه برخی از ویژگی های منحصربفرد این نوع سرامیک ها شرح داده می شود.

جذب آب: مطابق استاندارد جذب آب این سرامیک های بسیار پایین می باشد. Eb ≤ %۰٫۵ این میزان جذب آب کم باعث می شود محصول قابلیت نصب در همه فضاها اعم از فضای داخلی و نمای بیرونی ساختمان را دارا باشد. جذب آب کم این محصول را در برابر لکه پذیری نیز مصون می دارد و علاوه بر آن نشانه ای از تراکم بالای محصول نیز می باشد.

تلرانس ابعادی محدود: سرامیک های پرسلانی با توجه به مواد تشکیل دهنده مرغوب و نوع فرآیند تولید و انجام فرآیند های (Chamfering & Rectify) دارای تلرانس ابعادی بسیار محدود می باشند.

مقاومت شکست و مدول گسیختگی: با توجه به سرامیک های پرسلانی بویژه در روش تولید پرس خشک تحت فشار پرس های سنگین قرار می گیرند دارای مقاومت شکست و مدول گسیختگی بالایی هستند که این ویژگی امکان نصب آنها در فضاهای پُرترافیک، صنعتی، نمای خارجی و کف کاذب را برای این محصول فراهم می کند.

مقاومت در برابر سایش: تراکم بسیار بالایی این محصولات باعث می شود در برابر سایش مقاومت بالایی از خود نشان داده و حسب نوع محصول (لعابدار یا بدون لعاب) امکان استفاده در فضاهای پُرترافیک (براساس کلاس سایش محصول) را داشته باشند.

مقاومت در برابر حریق: اساسا سرامیک بعنوان یک ماده مقاوم در برابر آتش شناخته می شود و در کلاس A1 طبقه بندی می شود. که مطابق استاندارد بالاترین کلاس واکنش در برابر آتش می باشد.

Innovation

& Design without limits

مقاله

مقایسه سنگ طبیعی و پرسلان زیگما

1400-04-05

هم سنگ و هم پرسلان زیگما برای پوشش دادن کف ساختمان یا دیوار پوش کردن فضای داخلی و بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه، مقایسه ای میان سنگ و پرسلان زیگما صورت گرفته است که در پایان این مقاله، به کمک آن می توانید خودتان به سوال «سنگ یا پرسلان زیگما؟» پاسخ دهید.