مقدمه
آیا شما هم به دنبال کاشی و سرامیک بیمارستانی هستید؟
میدانید انتخاب چه رنگی مناسب قسمتهای مختلف بیمارستان است؟
آیا میدانید جنس کاشی بیمارستانی باید چگونه باشد؟
میدانید خصوصیات کاشی بیمارستانی چیست؟
یکی از نکات خاص در ساخت بیمارستانها استفاده از کاشی و سرامیک مناسب برای این مکان است. ممکن است این سوالات برای شما هم پیش بیاید. شما برای انتخاب پوششهای مناسب بیمارستانی باید یکسری آگاهیها کسب کنید و با توجه به آنها خریدتان را انجام دهید، کارخانه کاشی و سرامیک انواع کاشی بیمارستانی را تولید و توزیع میکند و حق انتخاب بیشتری به مشتریان میدهد.
در انتخاب باید به رنگ، سایز، جنس و استحکام کاشی و سرامیک دقت کنید. برای قسمتهای مختلف بیمارستان متناسب با کاربرد آنها باید پوششهایی با رنگهای مختلف استفاده شود. در این مقاله به صورت کامل در مورد این موضوعات توضیح داده شده است.
پس اگر شما هم به دنبال خرید کاشی و سرامیک برای بیمارستان هستید در این مقاله با زیگما همراه شوید.
کاشی و سرامیک بیمارستانی
کاشی و سرامیکی که به عنوان پوششهای کف و دیوار در بیمارستان استفاده میشود باید دارای یکسری ویژگیهای خاص باشد از جمله:
کاشی بیمارستانی باید مقاومت فشاری بالا داشته باشد
دارای قابلیت نفوذپذیری کم باشد
ضد لغزش باشد
به راحتی قابل تمیز کردن باشد
پوشش کف بیمارستان باید قابلیت فشاری بالا داشته باشد تا برای رفتوآمد زیاد و عبور تجهیزات سنگین بیمارستان مناسب باشد. بیمارستان هر روز در حال تمیز شدن است، در نتیجه سرامیکها باید قابلیت نفوذ پذیری کمی داشته باشند تا آب در آنها نفوذ نکند، همچنین در برخی از بیمارستان ها از سرامیک ضد اسید استفاده میشود.
افرادی که به بیمارستان مراجعه میکنند افرادی بیمار و آسیبدیده هستند، در میان آنها افراد مسن و کودکان نیز وجود دارند. به همین دلیل توجه به این موضوع که کف بیمارستان لغزنده نباشد یکی از مسائل بسیار مهم برای انتخاب پوشش کف بیمارستان است. سرامیکهای پرسلان بیمارستانی انتخابی مناسب برای بیمارستان است چون خاصیت ضد لغزش دارد.
یکی از موضوعات مهم در انتخاب کاشی و سرامیک، انتخاب رنگ مناسب برای آنها است. رنگهایی که معمولاً استفاده میشود؛ رنگ سبز، آبی، سفید و رنگهای گرم همانند رنگ چوب است.
کاشی بیمارستانی
بیمارستان محلی پررفتوآمد است. افرادی که به آن جا میآیند معمولاً حال خوبی ندارند، استرس و نگرانی دارند و به احساس آرامش و امنیت نیازمند هستند. با توجه به این موضوع انتخاب طرح و رنگ پوششهای بیمارستانی بسیار حائز اهمیت است و باید با آگاهی و تخصص انجام شود، حتی در انتخاب سرامیک دیوار نیز باید دقت زیادی به خرج داد، جنس کاشی بیمارستانی هم باید به گونهای باشد که به راحتی ضدعفونی شود و در مقابل مواد شیمیایی واکنش نشان ندهد. کاشی بیمارستانی آنتیباکتریال یکی از گزینههای عالی برای انتخاب است. بیمارستان دارای قسمتهای مختلف است که هر قسمت آن باید دارای پوشش مخصوص به خود باشد. قسمتهای مختلف بیمارستان شامل:
- داخلی
- جراحی
- آزمایشگاه
- اورژانس
- رادیولوژی
- دیالیز
- بخش مراقبتهای ویژه
- زنان
- فیزیوتراپی
- اطفال
- عفونی
- سوختگی
- اتاق عمل
میباشد که برای هر قسمت باید کاشی و سرامیک مخصوص به خود تهیه کرد.
کاشی اتاق عمل
اتاق عمل محیطی بسیار حساس است که هر روز تعداد زیادی عمل جراحی در آن انجام میشود. این محیط باید برای بیماران و جراحان و دستیاران جراح مناسب باشد. معمولاً رنگی که برای کاشی اتاق عمل انتخاب میشود، رنگ سبز یا آبی است. رنگ سبز مکمل رنگ قرمز است و انتخاب این رنگ به پزشکان و جراحان کمک میکند تا احشای خونآلود را بهتر تشخیص دهند.
انتخاب این رنگ برای بیماران نیز بسیار مناسب است چون احساس امنیت و آرامش در آنها ایجاد میکند و ذهنشان برای درمان آماده میشود، همچنین باید درانتخاب سرامیک کف نیز دقت نمود تا با محیط همخوانی داشته باشد، در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
علاوه بر رنگ، کیفیت هم بسیار حائز اهمیت است. کاشی اتاق عمل هم بهتر است از نوع پرسلان باشد چون همان طور که گفته شد علاوه بر زیبایی، مقاومت بسیار بالایی هم دارد. جذب آب در آنها بسیار پایین است و میتوان به راحتی با آب و مواد شوینده آن را تمیز کرد.
کفپوش اتاق عمل
طراحی و اجرای کفپوش اتاق عمل و CPR اورژانس باید برای تردد زیاد و تحمل فشار زیاد مناسب باشد. از ویژگیهای مهم این کاشی بیمارستانی برای اتاق عمل تخلیه امن و صحیح بار الکتریکی است. این پوشش از تجمع بار الکتریکی مضر که باعث به اجزا و قطعات دستگاههای اتاق عمل میشود جلوگیری میکند. در نتیجه بیماران در حین عمل جراحی مصون از آسیب توسط دستگاهها هستند.
ویژگیهای مهم کفپوش اتاق عمل:
استفاده از کفپوشهای بدون درز برای جلوگیری از جمعشدن گردوغبار
کفپوشهای ضد جرقه و الکتریسیته ساکن
کفپوشهایی که به آسانی تمیز شوند
کفپوشهای ضد لغزش
کفپوشهایی با خاصیت آنتیباکتریال
کفپوشهایی که در برابر جذب مواد مورد استفاده در اتاق عمل مقاوم باشد
کفپوشهای مقاوم در برابر مواد ضدعفونی کننده و مواد شوینده
در انتخاب سرامیک کف و کفپوش اتاق عمل حتماً این نکات را در نظر بگیرید.
سرامیک بیمارستانی
به دلیل رفتوآمد زیاد در بیمارستان و حرکت وسایل و تجهیزات بیمارستانی باید پوشش کف بیمارستان مقاومت بالایی داشته باشد. سرامیکهای پرسلان از مقاومترینها و مناسب بیمارستان است. کاشی بیمارستانی باید به راحتی قابل تمیز کردن باشد و قابلیت نفوذپذیری کمی داشته باشد تا در زمان تمیز کردن و ضدعفونی کردن مشکلی پیش نیاید. بهترین نوع از پوششهای بیمارستانی سرامیکهای آنتیباکتریال است که خودشان باکتریهای مضر را از بین میبرند.
سرامیک پرسلان بیمارستانی
کاشی بیمارستانی و سرامیک مورد استفاده در بیمارستانها معمولاً از نوع پرسلانی است. پرسلانها از پایداری و مقاومت بالا برخوردار هستند و به همین دلیل مناسب بیمارستان است که محلی پررفتوآمد میباشد.
روکش این سرامیکها دارای مواد کامپوزیتی است که باعث میشود نگهداری و نظافت آنها راحتتر انجام شود. سرامیک پرسلان بیمارستانی از خاک رس، گرانیت و سیلیس تشکیل میشود و تحت حرارت و فشار بالا ناخالصیهایش از بین میرود و شکل میگیرد.
برای ساخت پرسلان ابتدا مواد اولیه مناسب انتخاب میشوند. سپس این مواد باید خرد شوند تا به اندازه 2.5 میلیمتر برسند، حال باهم مخلوط میشوند تا ناخالصیهایشان از بین برود. مواد مخلوط شده از روی سطح شیبدار عبور میکنند و غربال میشوند و در نهایت با آب ترکیب میشوند و سپس با گذشتن از مدارهای مغناطیسی از ذرات آهن پاک میشوند.
رنگ کاشی و سرامیک بیمارستانی
روانشناسی رنگها و تاثیری که رنگها بر روی افراد میگذارند موضوعی است که افراد در انتخاب رنگ کاشی بیمارستانی باید به آن توجه کنند. رنگی که در بیمارستان استفاده میشود باید محیط را آرامشبخش و به دور از استرس نشان دهد و احساس خوبی در افراد ایجاد میکند.
یکی دیگر از نکاتی که در انتخاب رنگ کاشی بیمارستانی باید دقت شود این است که رنگی انتخاب شود که بیشترین بازتاب نور را داشته باشد و کوچکترین لکهها را نشان دهد، این موضوع باعث افزایش بهداشت در محیط میشود. در میان رنگها رنگ سفید بیشترین بازتاب نور را دارد.
رنگ سبز بیشتر در اتاق عمل استفاده میشود؛ این رنگ احساس امنیت و آرامش به بیماران میدهد و از خستگی چشم پزشکان و جراحان جلوگیری میکند. رنگ سفید بیشتر در راهروها و کف اتاق بیماران استفاده میشود. رنگ آبی هم معمولاً برای دیوار اتاق بیماران و آیسییو استفاده میشود. در کنار این رنگها از رنگهای گرم مانند رنگ بژ، رنگهای گرم چوب استفاده میشود. رنگ مناسب برای ورودی بیمارستان، رنگهای گرم است.
در طراحیهایی که مربوط به مراقبتهای سلامتی است استفاده از رنگهایی که حس حضور در طبیعت را القا میکند توصیه میشود. با توجه به مطالبی که گفته شد به این نتیجه میرسیم که بهترین رنگها برای استفاده در بیمارستان، سبز، آبی، سفید و رنگی گرم همانند رنگ چوب است.
خصوصیات کاشی بیمارستانی
کاشی بیمارستانی باید دارای خصوصیات خاصی باشند. همان طور که پیشتر گفته شد، بیمارستان به دلیل این که مکانی خاص است، ویژگیهای پوشش آن نیز باید متفاوت از مکانهای معمولی باشد.
برای به حداقل رساندن درزهای بین کاشی و سرامیک، معمولاً از سرامیکهایی با سایز بزرگتر از حالت معمول استفاده میشود. کف و دیوار بیمارستان همواره در حال تمیز شدن هستند و با این کار نفوذ آب به حداقل میرسد.
این نوع از پوششها که برای کف و دیوار مراکز درمانی استفاده میشود از لحاظ کیفیت و مواد تشکیل دهنده با سایر سرامیکها متفاوت هستند و باید از سرامیکهای آنتیباکتریال استفاده کرد. با استفاده از کاشی بیمارستانی آنتیباکتریال نیاز به ضدعفونی کردن پوششهای بیمارستانی به حداقل میرسد. این نوع سرامیکها خودشان باکتریهای مضر را از بین میبرند در نتیجه بهداشت محیط بالا میرود. این نوع کاشیها مانع از ایجاد بیوفیلم، رشد کپک، باکتریها و قارچها میشود.
سطح کاشی بیمارستانی و سرامیکهای بیمارستان باید صاف و صیقلی و بسیار مستحکم باشد تا برای رفتوآمد بالا در بیمارستان و حرکت تجهیزات سنگین مناسب باشد. در بیمارستان از مواد دارویی، ضدعفونی و شیمیایی زیاد استفاده میشود، در نتیجه پوششهای بیمارستانی باید در مقابل این مواد واکنش شیمیایی ندهند و مقاوم باشند. جنس سرامیک نباید لغزنده باشد و در برابر سایش و ضربه باید مقاوم باشد.
کاشی و سرامیک بیمارستانی
این نوع از کاشیها در بخشهای عفونی، هتلها، مراکز بهداشت، استخرها، مهدکودکها و مکانهای پرتردد دیگر که بهداشت در آنها اهمیت دارد، استفاده میشود. این نوع از کاشی و سرامیکها در محیطهای تاریک و به دور از اشعه ماورای بنفش هم به صورت خودکار خاصیت میکروبکشی دارد.
از مزایای این نوع کاشیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از رشد باکتری و قارچها
- مقاوم بودن در برابر مواد شوینده
- مقاوم بودن در برابر سایش و خوردگی و ضربه
- حساسیتزا نبودن
مواد ضدعفونی کننده معمولاً حساسیتزا هستند و برای محیطزیست مضر، وقتی از این نوع کاشیها استفاده شود، نیاز به مواد شوینده و ضدعفونی کننده کاهش مییابد و به حداقل میرسد که این موضوع به خودی خود بسیار عالی است.
با استفاده از این نوع پوشش و کاشی بیمارستانی از انتشار و بیماریزایی باکتریها و در نتیجه آن از شیوع بیماریها جلوگیری میشود. مواد تشکیلدهنده این نوع کاشیها معمولاً نانو ذراتی هستند که از طریق تحریک الکترونها و اکسیداسیون در این نانوذرات خاصیت ضدعفونی کننده ایجاد میکنند و از مقاوم شدن باکتریها در برابر مواد گندزدا شیمیایی جلوگیری میشود.
در گذشته از اسپری یا پوششهای ضد باکتری استفاده میشده است که در برابر مواد شوینده مقاوم نبوده و با شستشو از بین میرفته است.
با توجه به مطالب فوق به مزیت استفاده از این نوع کاشیها پی میبریم.
کلام آخر
برای خرید کاشی بیمارستانی باید تمام مطالب گفته شده اعم از:
- رنگ کاشی بیمارستانی
- جنس
- سایز کاشی بیمارستانی
- میزان مقاومت در برابر فشار
- نفوذ آب
- ضد لغزش بودن
- خاصیت آنتیباکتریال
- پرسلان بودن
را در نظر بگیرید تا خریدی خوب و مناسب داشته باشید. با این کار بیماران احساس آرامش و امنیت بیشتری را تجربه میکنند و پزشکان و جراحان و بقیه عوامل بیمارستان راحتتر از پس وظایفشان برمیآیند و بیمارستانی محبوب از نظر همگان خواهد بود.
جهت آگاهی بیشتر در خصوص استفاده از کاشی بیمارستانی و سرامیکهای استاندارد مورد تایید وزارت بهداشت و درمان، به ضوابط و معیارهای طراحی مراکز درمانی مصوب معاونت توسعه مدیریت و منابع دفتر مدیریت منابع فیزیکی و مجری طرحهای عمرانی مراجعه کنید.